Idazleak - Xabier Amuriza - Bibliografia

EU | ES | FR | EN
Facebook Twitter Vimeo Youtube
Euskal Idazleen Elkartea

Xabier Amuriza > Bibliografia

Argitalpenak

1973 Hil ala bizi | (lehenik, 1973, edizio klandestinoa, Larraun ezizenez, eta gero Elkar, 1983)

1977 Menditik mundura | (bere kontura, Printzen inprimategian)

1981 Hiztegi errimatua | Elkar-AEK

1981 Hitzaren kirol nazionala | Elkar-AEK

1981 Oinak | Euskaltzaindia

1982 Laurehun herri, mila bertso berri | Elkar-AEK

1983 Harriak | Euskaltzaindia

1984 Oromenderrieta | Elkar

1985 Harri eta herri | Elkar (lau liburu 1., 2., 3-4 Alfabetatzen mailakoak)

1985 Emea | Elkar

1995 Zu ere bertsolari | EGIN Biblioteka

1995 Bizkaiko bertsogintza I Izengabeak | Bizkaiko bertsolari elkartea

1996 Bizkaieraz bertsotan | Bertsozale Elkartea

1997 Hiztegi Errimatua - Hitzaren kirol nazionala | (aurreko bien edizio berritua, biak liburu berean)

1998 Bizkaiko bertsogintza II Izendunak | Bizkaiko bertsozale elkartea

1999 La explosión de la conciencia | Txalaparta

1999 Enaz banaz | BERTSOLARI liburuak

2001 Agur, sagar beltzeran | BERTSOLARI liburuak

2002 Vulkanoren atzamarrak | Euskal Herriko trikitixa elkartea

2006 Bizkaiko Bertsogintza IV (XX. mendea) | Bizkaiko Bertsozale Elkartea

2006 Bizkaiko Bertsogintza III (Gerra aurreko emoitza) | Bizkaiko Bertsozale Elkartea

2007 Dinosauroak Horizontean | Autoedizioa

2008 Orain ezin naiz hil | Autoedizioa

2009 Olatu bat kuartelen gainetik | Autoedizioa | dokumentua

2009 Osoa, lehiakorra, nazionala. Euskara batuaren bigarren jaiotza | Lanku

Diskak

Betibizi.Amuriza-Junkera-Leioa Kantika Korala | Hiri records

Lazkao Txiki, bat-bateko sorgina | Berria

- Menditik mundura | Izeta

- Herriko plazan | Izeta

- Bizkaiko kopla zaharrak | Elkar

- Xalbador, bat-bateko mirakulua | Elkar

- Anje Duhalde, Amurizaren kantari | Izeta

- Requiem | (Gonzalez Aciluren obraren hitzak)

- Vizcayatik Bizkaiara | (Oskorrirena, testu guztien selekzioa eta dozenaka letra Tapia, Ducau, Duhalde, Junkera, Oskorri eta abarrentzat.

1968 Gogor | Diska klandestinoa

Itzulpena

Ekonomiako lehen pausoak, lehen partea | Maite Rungis | Lur

Ekonomiako lehen pausoak, bigarren partea | Maite Rungis | Lur

Euskal Baserriaren etorkizuna. Miren Etxezarreta |

1971 Bai mundu berria. Aldous Huxley | Lur

1991 Gauzen izaera | Klasikoak

2001 Bolibar Amerikako askatzailea. J.L. Salcedo Bastardo | Klasikoak

2004 Analak eta Historiak I. Tazito. | Klasikoak

2005 Analak eta Historiak II. Tazito | Klasikoak

2011 Euskal Idazleen Elkartea
Zemoria kalea 25 · 20013 Donostia (Gipuzkoa)
Tel.: 943 27 69 99 - Fax.: 943 27 72 88
eie@idazleak.eus

iametza interaktiboak garatuta